6 Şubat 2023 tarihinde saat 04:17’de merkez üssü Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesi olan Richter ölçeğinde 7,7 Mw büyüklüğünde yıkıcı bir deprem gerçekleşti. Bu depremden 9 saat sonra merkez üssü Kahramanmaraş ilinin Elbistan ilçesi olan 7,6 Mw büyüklüğünde ikinci bir deprem ile etkilenen bölgelerde geniş hasar ve can kaybı daha da arttı. Meydana gelen bu elim deprem felaketlerinde en çok etkilenen gruplardan biri de hiç şüphesiz çocuklarımızdı.
Yaşanan bu elim felaket sonrası çocuklarımıza hem psikolojik hem de fiziksel olarak yapılması-uygulanması gereken yaklaşımlarla ilgili güncellenen konularda bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla hastanemiz Çocuk Psikiyatri Kliniği ile Çocuk Acil Servis ortaklığında “Deprem ve Sonrası Çocuklarımız” mini sempozyumu gerçekleştirildi.
Dr. Behçet Uz Seminer Salonu’nda düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan Başhekimimiz Prof. Dr. Behzat Özkan, deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileklerini yineleyerek felaketten en çok etkilenen grup olan çocuklarımızın hem fiziksel hem de psikolojik olarak bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını sağlamak gayesinde olan çalışanlarımızın hem şimdi, hem de gelecekte yaşanabilecek bu tür durumlarda uygulamaları gereken yaklaşımlarla ilgili bilgilerini tazelemek, yeni bilgileri de paylaşmak amacıyla bu organizasyonu düzenlediklerine değindi ve sözlerine şöyle devam etti: “Hastane olarak felaketin yaşandığı ilk gün itibarı ile harekete geçtik. Pek çok çalışanımız gönüllü olarak aynı gün deprem bölgesine intikal etti. Bölgeden gelebilecek çocuklarımız için de birimlerimizi hazır hale getirdik. Hali hazırda bölgeye gerek hekim gerekse hekim dışı personel göndermeye devam ediyoruz. Sağlık Bakanlığı’mız vasıtası ile hastanemize intikal etmiş pek çok çocuğumuzu da tedavi ettik, etmeye devam ediyoruz. Bölgede ve hastanemizde çocuklarımız için canla başla çalışan tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Bu felaket bizlere tekrar gösterdi ki her zaman hazırlıklı olmak, yetkin olmak büyük önem taşıyor. Bu amaçla çocuklarımıza ve halkımıza en iyi hizmeti verebilmek için çalışmalarımız ve eğitimlerimiz her zaman olduğu gibi durmaksızın devam edecek,” dedi.
Çocuk Kardiyoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Timur Meşe’nin moderatörlüğünü yaptığı sempozyumda Çocuk Psikiyatri Kliniği Eğitim Sorumlumuz Doç. Dr. Fatma Sibel Durak “Deprem Sonrası Çocukların Ruhsal Yaklaşımları” ve Çocuk Acil Uzmanı Doç. Dr. Anıl Er “Çocuk Acil Serviste Çoklu Travma Yönetimi” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.
Sempozyum deprem bölgesinde görevlerini tamamlayarak dönen çalışanlarımıza yöneticilerimiz tarafından teşekkür belgesi verilmesi ile sona erdi.