İzmir Çocuk İzlem Merkezi Hibrit Toplantısı

Güncelleme Tarihi: 10/09/2021

İzmir Çocuk İzlem Merkezi Hibrit Toplantıları programı dahilinde "Olumsuz Çocukluk Yaşantıları ve Travma Bilgisiyle Bütüncül Aile Değerlendirmesi" toplantısı gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı’nın yetkilendirdiği iki eğitim kurumundan biri olan hastanemiz Çocuk İzlem Merkezi sorumlu hekimi Doç. Dr. Özlem Bağ’ın moderatörlüğünü üstlendiği, Prof. Dr. Resmiye Oral’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantı, Başhekimimiz Prof. Dr. Behzat Özkan’ın açılış konuşması ile başladı. Ülkemizdeki ilklerden olan İzmir Çocuk İzlem Merkezi’nin 2012 yılında faaliyetlerine başladığına değinen Özkan; “Ülkemizde sayısı 50’yi aşan merkezler ailelerimizin ve özellikle çocuklarımızın hayatlarının en kritik döneminde yaşanan olumsuz bir olayı olumluya çevirecek şekilde dokunan, pozitif katkı sağlayan bir yuva olmuştur.  Bu alanda çalışan adli görüşmecilerin yetiştirilmesinde Bakanlığımızın yetkilendirdiği iki eğitim kurumundan biri olan ve hastanemiz bünyesinde faaliyet gösteren İzmir Çocuk İzlem Merkezi tarafından düzenlenen bu toplantıya katkıları için merkez sorumlumuz Doç. Dr. Özlem Bağ’a ve engin bilgi ve tecrübesi ile bu alanda öncü isimlerden olan konuşmacımız Prof. Dr. Resmiye Oral’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Halen USA Dartmouth Çocuk Hastanesi Çocuk Koruma Programı Direktörlüğü’nü yürüten Prof. Dr. Resmiye Oral’ın konuşmacı olarak katıldığı "Olumsuz Çocukluk Yaşantıları ve Travma Bilgisiyle Bütüncül Aile Değerlendirmesi" konulu İzmir Çocuk İzlem Merkezi hibrit toplantısına örgün ve online olarak 125 kişi katıldı.

• _MG_0436.jpg
  • _MG_0437.jpg