Sırasız Kan Alma Sistemi hizmet vermeye başladı.
08 Ekim 2020

Behçet Uz Kan Almada Akıllı Dönem

İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kan Alma Birimi yapay zeka destekli “Sırasız Kan Alma Sistemi” ile hızlı ve sorunsuz kan alma hizmeti vermeye başladı.

Poliklinik binası giriş katında hazırlanan yeni yeri ile hem fiziki şartları hem de teknolojik altyapısı yenilenen Kan Alma Birimi’nde uygulanmaya başlanan akıllı sistem ile hastalar sıra beklemeden kan alma işlemlerini gerçekleştiriyor. Hastane otomasyonu ile entegre çalışan yapay zeka doktorun kan tetkik istemi yaptığı anda devreye giriyor ve tüm bilgileri Kan Alma Birimi’ne otomatik olarak aktarıyor. Kan Alma Birimi’ne gelen hasta girişte bulunan kioska elindeki barkotu okuttuğu anda içeride bulunan çalışanlar daha hasta içeriye girmeden gerekli tüp ve malzemeleri hazır hale getiriyor. Bilgisayar destekli anons sitemi ile ismi okunan hastanın kan alma işlemine başlanıyor. Kan istemi yapılan hasta sayısına göre yoğunluğu da hesaplayarak en uygun çalışan sayısını belirleyen sistem ile hastalar en fazla üç dakika içinde kan alma işlemlerini tamamlıyor.

Kan alma sırası beklemeye son…

Kurulan akıllı “Sırasız Kan Alma Sistemi” ile hastaların yoğun günlerde en çok sıra beklediği kan alma işlemine çözüm getirdiklerini belirten hastane Başhekimi Prof. Dr. Behzat Özkan, “özellikle çocuk hastanesi olmamız nedeni ile verdiğimiz hizmet bir kat daha önemli. Geleceğimiz olan çocuklarımız için ulaşabilecekleri en iyi sağlık hizmetini vermek en büyük idealimiz. Kurduğumuz akıllı sistem ile çocuklarımız ve aileleri sıra beklemeden en fazla 3 dakika gibi bir sürede kan alma işlemini gerçekleştiriyor. Hızlı ve sorunsuz olarak işlemlerini tamamlayan çocuklarımız ve ailelerinin mutluluğu bizim için çok önemli. Sistemin kurulmasında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde uygulanmaya başlanan akıllı “Sırasız Kan Alma” sistemi çocuk hastaneleri içerisinde bir ilk olma özelliği taşıyor.