PEDİYATRİK ORAL MAJİSTRAL FORMÜLER KİTABI YAYINDA

Güncelleme Tarihi: 04/03/2020

Çocuk hastanelerinde seçilen ve uygulanan tedavi diğer yetişkin ve dal hastanelerine kıyasla daha meşakkatlidir. Hastalar için belirlenen ilaçların ve dozların temini daha zordur. İlaç endüstrisinde geliştirilen yetişkin hastalara uygun standart formüller çocuk hastalara uygun olmadığından hastaya özel majistral ilaç hazırlamanın önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır.

Mesleğinde 28 yılı geride bırakan Eczacı Meltem Aytekin çocuk hastalarda sıvı formu olmayan ve oral kullanımı gereken ilaçlarla yaşanan doz ayarlama sıkıntılarına genç meslektaşı Eczacı Ece Pınar Eren ile birlikte 1 yılı aşan bir sürede geliştirdikleri ödüllü proje ile çözüm oluyor ve bunu kitap haline getirerek meslektaşları ile paylaşıyorlar.

Kitabın pdf halini indirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

PEDİYATRİK ORAL MAJİSTRAL FORMÜLER KİTABI PDF İNDİR