6. Çocuk Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı başladı
08 Mayıs 2023

Hastanemizce 6. sı düzenlenen “Çocuk Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı” açılış töreni ile başladı.

Çocuk Yoğun Bakım’ da çalışan veya çalıştırılması planlanan hemşire, hemşire yetkisi almış ebeler ve sağlık memurlarına yönelik olarak düzenlenen eğitim programının açılışında konuşan Başhekimimiz Prof. Dr. Behzat Özkan sözlerine programı düzenleyen ekibe ve eğitimcilerimize teşekkür ederek başladı.  Sağlık hizmetlerinde çalışan eğitiminin olmazsa olmaz bir şart olduğunu, düzenlenen eğitimler sayesinde sağlık çalışanlarının güncellenen veya yeni edindikleri bilgi ve becerileri ile hastalarımıza kaliteli ve doğru tedaviyi uygulayabildiklerini söyledi. Belli alanlarda sertifika programları düzenleyebilmek, eğitim verebilmek için bu alanlarda yetkin, kendini ispatlamış bir kurum olma gerekliliğine değinen Özkan; “Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi olarak bizler, geçmişi çok eskilere dayanan, daha pek çok üniversitenin bile henüz kurulmadığı 1947 yılında hizmete başlayan, Ege Üniversitesi gibi bir eğitim yuvasına da analık vazifesi yapmış köklü bir kurumuz. Hastanemiz yıllar boyunca hem milyonlarca çocuğumuza kaliteli sağlık hizmeti verirken, hem de eğitim olarak 500 den fazla çocuk sağlığı uzmanı yetiştirmiş, yurdun pek çok yerinde görev yapar hale getirmiştir.  Aynı zamanda Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğümüz vasıtası ile de pek çok hemşiremizin eğitimleri tamamlanmış ya da şu anda olduğu gibi çeşitli sertifikasyon programları ile devam etmekte. Yönetim olarak tüm alanlarda eğitim faaliyetlerine desteğimiz ve katkımız artarak devam edecektir. Bu vesile ile Çocuk Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’na katılan tüm hemşirelerimize başarılar, eğitimcilerimize de kolaylıklar diliyorum,” dedi.

Hastanemizce düzenlenen ve hem teorik hem de pratik olarak bir ay sürecek olan “Çocuk Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı” na İzmir, Aydın, Bursa, Balıkesir ve İstanbul’dan pek çok kursiyer katılıyor.

• _MG_4359.jpg
  • _MG_4348.jpg