14 Mart’ta deprem felaketlerinde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızı ve vatandaşlarımızı andık.
14 Mart 2023

14 Mart Tıp Bayramı münasebeti ile hastanemiz Dr. Behçet Uz Seminer Salonu’nda 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan elim deprem felaketlerinde hayatını kaybeden sağlık çalışanı arkadaşlarımızı ve vatandaşlarımızı anma töreni düzenlendi. İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş, hastanemizde geçmişte görev yapmış başhekimlerimiz, kurucumuz Dr. Behçet Uz’un ailesi adına Dt. Kurtul Ali Kaptanoğlu, meslekte 30 yılını doldurmuş doktorlarımız ve çalışanlarımızın katıldığı törenin açılışında konuşan Başhekimimiz Prof. Dr. Behzat Özkan, yaşanan elim deprem felaketinde hayatını kaybeden sağlık ordumuzun unutulmayacak neferleri çalışma arkadaşlarımız ve vatandaşlarımıza bir kez daha başsağlığı diledi. Halen tedavisi devam eden yaralılarımıza da acil şifalar dileklerini ileten Özkan; “depremin meydana geldiği ilk günden itibaren İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önderliğinde çalışanlarımızı bölgeye göndermeye başladık. Şu ana kadar 60’a yakın hekim ve sağlık çalışanımız bölgede depremin yaralarını sarma çalışmalarında görev yaptı ya da yapmaya devam ediyor. Ayrıca bölgeden Sağlık Bakanlığı’mız yönetiminde hastanemize yönlendirilen çocuklarımıza da kliniklerimizde tedavi hizmeti vermeyi sürdürüyoruz. Deprem mağduru vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın gerek sağlık gerek sosyal, gerekse eğitim ihtiyaçlarını eksiksiz olarak gidermekte, birimiz hepimiz ve hepimiz birimiz için mantığı ile çalışmaya devam ediyoruz. Bu büyük millet, bu büyük devlet her zaman olduğu gibi bu günde yaşanan elim felaketin üstesinden gelecek, yaralarını saracaktır. Bu gün burada İzmir İl Sağlık Müdürü’müz Doç. Dr. M. Emre Erkuş,  yıllarca hastanemize hizmet etmiş başhekim ve yöneticilerimiz ve görevde 30 yılını aşmış hekimlerimizi ağırlıyoruz. Hastanemizin kurulduğu 1947 yılından beri hastanemize hizmet etmiş ve ahirete intikal eden tüm başhekim, doktor ve sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, siz değerli misafirlerimize hoş geldiniz diyorum, ” dedi.

Programın açılışında konuşan İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş; “6 Şubat tarihinde yaşanan ve 48 binden fazla vatandaşımızı, doktorumuzu ve sağlık çalışanımızı kaybettiğimiz bir dönemde içimiz buruk bir şekilde düzenlediğimiz anma programında, ahirete intikal eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, halkımıza sabır dileklerimi iletiyorum. Depremin yaşandığı bölgemize ilimizden giden doktorundan hemşiresine, tıbbi sekreterinden güvenliğine her kademeden sağlık çalışanımız var. Arkadaşlarımız ilk gün itibarı ile gönüllü oldular ve akın akın bölgeye gittiler. Askeri uçakların kullanıldığı bu operasyonda ordumuzun desteği en başından itibaren yanımızdaydı. İlk anlarda girmenin zor olduğu Hatay bölgesine askeriyemiz sayesinde hızla intikal ettik. Bakanlığımız ve müdürlüğümüz koordinasyonunda ekipman ve personelimizi bölgeye gönderdik ve göndermeye devam ediyoruz. Bu elim felaket sonrası devlet, millet, vatandaş olarak hep birlikte büyük bir dayanışma içerisinde hızla yaralarımızı sarıyoruz.

Geçmişte olduğu gibi bu günde gerek deprem bölgesinde gerekse ülkemizin dört bir yanında fedakarca görev yapan doktor ve sağlık çalışanı arkadaşlarıma teşekkür ediyor, hepinizin Tıp Bayramı’nı kutluyorum,” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından geçmişte görev yapmış başhekimlerimize hastanemize yaptıkları katkılardan ötürü plaket takdim edildi. Çocuk Psikiyatri Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Nagihan Cevher Binici “Depremin Gölgesinde Çocuk” sunumunu ve deprem bölgesindeki tecrübelerini misafirlerimizle paylaştı.

Program, Tıp mesleğine 30 yıldan uzun süredir gönül vermiş doktorlarımıza teşekkür belgesi takdim edilmesi ile sona erdi.