Nefroloji Kliniği 35 yıldır çocuklarımıza sağlık hizmeti vermenin gururunu yaşıyor.
14 Aralık 2022

İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi bünyesinde kurulduğu yıldan beri binlerce hasta çocuğumuzu sağlığına kavuşturmanın gurur ve mutluluğunu yaşayan Çocuk Nefroloji Kliniği, 35. yılını düzenlenen bir tören ve mini sempozyum ile kutladı. Organizasyona Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İlhan, Başhekimimiz Prof. Dr. Behzat Özkan, Çocuk Nefroloji Kliniği kurucuları Prof. Dr. Gülten İnan (emekli), Prof. Dr. Mustafa Bak (emekli), kliniğin şu anki çalışanları ve misafirler katıldı. Çocuk Nefroloji Kliniğinin ilk hastası olan Işık Işıklar’ında yer aldığı organizasyonun açılışında konuşan Başhekimimiz Prof. Dr. Behzat Özkan, Çocuk Nefroloji Kliniğimizin kuruluşunda ve bu güne gelmesinde büyük emeği geçen hocalarımıza teşekkür ederek, geçmişte çok değerli işler yapmış büyüklerimden devraldığımız hizmet bayrağını geliştirerek sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını, Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin de büyük katkıları ile günümüzde Çocuk Nefroloji ile beraber 19 farklı branşta yataklı tedavi, 4 farklı branşta yoğun bakım, 31 farklı branşta poliklinik hizmeti verdiklerini söyledi.  Ayrıca 13 farklı eğitim kliniği ile bu güne kadar 600 den fazla çocuk hekimi yetiştirdiklerine de değinen Özkan; düzenledikleri uluslararası Dr. Behçet Uz Kongresi, online olarak yayın yapan Dr. Behçet Uz Dergisi ve büyük emeklerle çıkardıkları Behçet Uz Pediatri kitabı ile de eğitime ve tıp bilimine katkı vermeye devam ettiklerini dile getirdi. Program açılışında konuşan SBÜ İzmir Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İlhan; yıllar önce mezuniyet belgemi ellerinden aldığım, yetişmemde ve bu günlere gelmemde büyük emekleri olan başta Prof. Dr. Alphan Cura ve Prof. Dr. Sevgi Mir olmak üzere siz saygıdeğer hocalarımın karşısında konuşmak büyük heyecan ve mutluluk verici. Tıp dünyasına yaptıkları büyük katkılar için hepsine teker teker teşekkür ediyorum. Bizlerde onlardan devraldığımız bayrağı layıkıyla taşımaya çalışıyoruz. Tüm organizasyon komitemize böyle özel ve güzel bir günde değerli hocalarımızla bizleri bir araya getirip tekrar görüşme fırsatı verdikleri için teşekkür ediyor, güzel bir organizasyon olmasını diliyorum, dedi.

Çocuk Nefroloji Kliniği kurucuları Prof. Dr. Gülten İnan Prof. Dr. Mustafa Bak ve sonrasında Çocuk Nefroloji Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Erkin Serdaroğlu’nun kliniğin kuruluş hikayelerini anlatmalarının ardından Eğitim Sorumlumuz Prof. Dr. Nida Dinçel Nefroloji Kliniğinin kısa tarihçesi ve bu günkü durumu hakkında bilgi verdi.

Organizasyon yapay zekanın tıpta gelişimi ve nefrolojide kullanımı konularında yapılan mini sempozyumun ardından, Nefroloji Kliniğinin kuruluşunda emeği geçen hocalarımıza plaket verilmesi ile sona erdi.