17 Kasım Dünya Prematüre Günü Farkındalık Sempozyumu
17 Kasım 2022

Hayata hoş geldin minik yürek.

17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısı ile hastanemiz Yenidoğan Yoğun Bakım Kliniği tarafından Farkındalık Sempozyumu düzenlendi. Sempozyum Başkanlığını Başhekimimiz Prof. Dr. Behzat Özkan, Yenidoğan Yoğun Bakım Kliniği Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Tülin Gökmen Yıldırım ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Uz. Ebe Özlem Küçükçelen’in yaptığı sempozyuma Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İlhan ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Senem Alkan Özdemir’de katıldı.

Farkındalık Sempozyumu’nun açılışında konuşan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Sempozyum Başkanı Özlem Küçükçelen; Prematüre bebekler için hassas ve özenli bir bakımın gerekliliğine değinerek, özellikle 1500 gramın altında doğan bebekler için donanımlı bir yoğun bakım, konusunda uzman doktor ve hemşirelere ihtiyaç duyulduğunu, amacın bebekleri sadece yaşamda tutmak değil ileride sağlıklı birer birey olabilmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Hastanemizde bu bakımı sağlayarak minik bebeklerimizin geleceğe bağlanmalarını sağlayan tüm çalışanlarımıza teşekkür eden Küçükçelen tüm prematüre bebeklerimizin ve onların bakımı için gece gündüz demeden çalışan Yenidoğan Yoğun Bakım çalışanlarımızın 17 Kasım Dünya Prematüre Günü’nü kutladı.

Hastanemiz Neonatoloji Kliniği Eğitim Görevlisi Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Tülin Gökmen Yıldırım dünyada her yıl 13 milyon bebeğin prematüre olarak doğduğunu, bunların yaklaşık bir milyonunun 1 yaşını göremediğine dikkat çekerek “bizler prematüre bakımı konusunda özel eğitim almış doktor ve hemşireler olarak multidisipliner bir yaklaşımla onların yaşama tutunabilmeleri için her türlü desteği teknolojinin elverdiği olanaklar dahilinde sunmaya çalışmaktayız.  Prematüre bebekleri sağlıklı birer birey olarak topluma kazandırabilmek bizim en önde gelen amacımızdır. Kutlamakta olduğumuz 17 Kasım Dünya Prematüre Günü vesilesi ile prematüre sorunlarının farkındalığını arttırmaya çalışmaktayız. Anne ve babaların bizlere emanet ettikleri çok değerli babeklerini yaşatabilmek biz yenidoğan doktor ve hemşirelerinin en büyük mutluluğudur,” dedi.

Sempozyum Onursal Başkanı, SBÜ İzmir Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İlhan yaptığı açılış konuşmasında; her yıl doğan 1 milyon 500 bin bebeğin yüzde birinin prematüre olarak doğduğunu, bunlarında 50 binin 1 kg’ın altında olmasının onları hayata tutundurabilmek için çok büyük çaba gerektirdiğini belirtti. Hamilelik öncesi yapılacak sağlık kontrollerinin ve içki sigara gibi kötü alışkanlıkların terk edilmesinin prematüre doğumun önlenmesinde büyük önem taşıdığına da değinen İlhan; Prematüre olarak doğan bebeklerimize kaliteli bir yaşam sunabilmek için yoğun çaba sarf eden sağlık profesyonellerine teşekkür ederek, tüm bebeklerimizin ve çalışanlarımızın 17 Kasım Dünya Prematüre Gününü kutladı.

Sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen sempozyumda prematüre bebeğe yaklaşımdan beslenmeye, yenidoğanda ağrı tedavisinden taburculuğa kadar pek çok konu konuşuldu ve irdelendi.

• _MG_1944.jpg
  • _MG_1952.jpg