“Çocuklarda İleri Yaşam Desteği” kursu düzenlendi.
12 Ekim 2022

Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği ortaklığı ile organize edilen asistan hekimlere yönelik “Çocuklarda İleri Yaşam Desteği” kursu hastanemiz Dr. Behçet Uz Seminer Salonu’nda düzenlendi.

Kursun açılışında konuşan Başhekimimiz Prof. Dr. Behzat Özkan; Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi önderliğinde Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği tarafından böyle bir kursun düzenlenmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti. Hastalarımıza neredeyse tüm çocuk branşlarında nitelikli sağlık hizmeti sunmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Özkan, bir yandan da doktorlarımıza kaliteli ve doğru uzmanlık eğitimi vermenin önemine dikkat çekti. Bilginin bu tarz kurslar sayesinde paylaştıkça çoğaldığını, değerli hekimlerimizin eğitimlerinin ve tecrübelerinin yanında buradan edindikleri güncel bilgi ve pratiklerin çocuklarımıza daha kaliteli ve doğru sağlık hizmeti sunmada büyük fayda sağlayacağını düşündüğünü belirtti. Kursa katılım sağlayan değerli eğitmen hocalarımıza teşekkür eden Özkan, tüm kursiyerlere başarılar diledi.

Koordinatörlüğünü Dokuz Eylül Üniversitesi Çocuk Acil Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Duman, başkanlığını ise hastanemiz Çocuk Acil Tıp Uzmanı ve Acil Servis Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hurşit Apa ile hastanemiz Çocuk Acil Tıp Uzmanı ve Acil Servis Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Anıl Er üstlendiği kursa 16’sı hastanemizden 10’u diğer hastanelerden olmak üzere toplam 26 kursiyer katıldı.

Kritik hastalığı veya yaralanması olan çocuk hastaların tanınması ve uygun şekilde stabilize edilmesi açısından gerekli bilgi ve becerilerin edinilmesi amaçlanan kurs teorik ve pratik olarak iki aşamalı şekilde yapıldı. Katılımcılarımıza temel yaşam desteğinden şok tedavisine, travmalı çocuğa yaklaşımdan ritim bozukluklarına kadar pek çok konuda eğitim verildi.

İki gün süren kurs, düzenlenen sınavda başarılı olan katılımcılarımıza kurs başkanlarımız ve eğitmenlerimiz tarafından sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.

• ciyd_MG_0807.jpg
  • ciyd_MG_0816.jpg