Çalışanlarımız için Anne Sütü ve Emzirme eğitimleri başladı.
08 Nisan 2022

Bebeklerin yaşama sağlıklı başlaması için doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi gerekmekte.

Sağlık Bakanlığı’mızın anne sütünün özendirilmesi, desteklenmesi, emzirmenin korunması, annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkları kazandırılması çalışmaları kapsamında 1991 yılından bugüne “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı”  sürdürülmekte.

Bu program dahilinde; Anne ve anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastaneler 'Bebek Dostu Hastane' unvanı almaktadır. Hastanemize de Sağlık Bakanlığı tarafından 2003 yılında “Bebek Dostu Hastane” unvanı verilmiştir.

Bebek Dostu Hastane olarak her yıl çalışanlarımıza yönelik düzenlenen Anne Sütü ve Emzirme Eğitimleri 2022 yılı için verilmeye başlandı. Bu çerçevede tüm çalışanlarımız rotasyonlu olarak, danışman doktor ve hemşirelerimiz tarafından düzenlenen güncel bilgilerle donatılmış sunumlara katılacak.

• IMG_9696.jpg
  • IMG_9700.jpg