3. Çocuk Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı başladı.
22 Ekim 2019

İzmir SBÜ Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Çocuk Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı, Dr. Behçet Uz Konferans Salonu’nda yapılan açılış ile başladı.

Eğitim programına ev sahipliği yapan Çocuk Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Özlem Bülbül, yapacakları eğitimlerle çocuk yoğun bakım hizmeti verecek olan görevlilere, bu görevleri etkin ve verimli bir şekilde yürütebilmeleri için gerekli bilgi, beceri ve tutumu kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. Yoğun bakımların hasta grubu ve çalışma disiplini olarak oldukça özel birimler olduğuna dikkat çeken Bülbül, ekip ruhu içinde çalışılan yoğun bakımlarda hemşirelerimize büyük görevler düştüğünü, bu eğitimlerle hemşirelerimiz tarafından verilen hizmetin kalitesini bir adım daha ileri götüreceklerini düşündüğünü söyledi.

Açılışta konuşan Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Tanju Çelik, ülkemizin çeşitli hastanelerinden gelen kursiyerlere hoş geldiniz dedi. Bu ve benzeri eğitim programlarının çeşitli kurumlarda aynı işleri farklı yapıp yapmadığımızı görmek için bir fırsat olduğunu söyleyen Çelik, çeşitli uygulamaların ülke genelinde standart hale getirilmesi açısından öneminin büyük olduğunu belirtti. Eğitim programının herkes için hayırlı olmasını dileyen Çelik, tüm kursiyerlere başarılar diledi.

Ülkemizin çeşitli hastanelerinden 15 kursiyerin katıldığı 3. Çocuk Yoğun  Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı bir ay sürecek.