2. ÇOCUKLUK ÇAĞI NADİR HASTALIKLAR SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ
01 Mart 2023

28 Şubat Nadir Hastalıklar Günü dolayısı ile “2. Çocukluk Çağı Nadir Hastalıklar Sempozyumu” düzenlendi.

Başkanlığını hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Behzat Özkan, sekreteryasını ise Çocuk Nöroloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Aycan Ünalp’ın üstlendiği “2. Çocukluk Çağı Nadir Hastalıklar Sempozyumu” nun açılışında konuşan Başhekimimiz Prof. Dr. Behzat Özkan sözlerine son dönemde yaşanan elim deprem felaketlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı ve afetzedelerimize geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı. Yaşadığımız bu zor günleri devletimiz ve milletimiz olarak el ele, omuz omuza her zaman olduğu gibi ile aşacağımızı belirten Özkan, ülkemiz ve milletimizin bu tür zorluklarla bir daha karşılaşmaması dualarını yineleyerek; “Nadir hastalık denince 2000 insanda 1 veya daha az görülen, metabolik, kronik ve bazıları ölümcül olabilen çoğunluğu da genetik geçişli hastalıkları anlamamız gerekiyor. Literatürde 8000 kadar nadir hastalık tanımlanmış. Ülkemizde 5 milyon, dünyada ise 350 milyon kadar kişi nadir hastalıklara sahip. Bunların yarısı çocuk. Bu hastalıkları taşıyan çocuklarımızın neredeyse yüzde 30’u ise 5 yaşını görememekte. Nadir görüldükleri için de bu hastalıklarla ilgili bilgi ve birikim maalesef düşük düzeyde. Çok farklı özellikleri olduğu için multidisipliner yaklaşımla ortaklaşa bir çabayla ele almamız gereken bu hastalıkları irdelediğimiz sempozyumumuzun, eğitim ve araştırma hastanesi olarak elimizdeki bilgileri paylaşma ve tedavilerde bir adım daha öne çıkabilme, başarı şansı yakalayabilme anlamında önem arz ettiğini düşünüyorum.  Böyle önemli bir organizasyonu düzenleyen ekip arkadaşlarıma ve sempozyum sekreteryasını üstlenen Prof. Dr. Aycan Ünalp’a teşekkür ediyorum,” dedi.

Hastanemiz Dr. Behçet Uz Seminer Salonu’nda düzenlenen sempozyumda çocukluk çağı nadir epilepsilerinden nadir kas hastalıklarına, boy kısalığından displaziye, kistik fibrozisten gaucher hastalığına kadar pek çok konu alanında yetkin akademisyen ve uzmanlarımız tarafından örgün ve online olarak katılım sağlayan pek çok misafirimiz ile paylaşıldı.

• _MG_1968.jpg
  • _MG_1966.jpg