4. Uluslararası Dr. Behçet Uz Çocuk Kongresi gerçekleştirildi.
26 Eylül 2022

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Dr. Behçet Uz Çocuk Kongresi, 22 – 24 Eylül tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşti. Kongre, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden katılımın yanı sıra dünyanın dört bir yanından da çocuk doktorlarını İzmir’de bir araya getirdi.

İzmir Çocuk Sağlığı Derneği'nin katkıları ile hastanemiz tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Doktor Behçet Uz Çocuk Kongresi İzmir’de gerçekleşti. 22-24 Eylül tarihleri arasında Kaya İzmir Convention Center’de düzenlenen kongreye katılım yoğun oldu.

Türkiye’nin çeşitli bölgeleri ve 4 ülkeden katılım

Çocuk ve Spor” temasıyla gerçekleşen kongrenin başkanlığını Sağlık Bilimleri Üniversitesi Doktor Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Behzat Özkan yaparken Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İlhan ve İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş’un kongre onursal başkanı olarak etkinlikte yer aldı. Türkiye’nin farklı birçok bölgesinden çocuk sağlığı ve hastalıkları hekimlerinin katıldığı kongreye Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ve Yunanistan’dan da konularında uzman çocuk sağlığı ve hastalıkları hekimleri de davetli konuşmacı olarak katılım sağladı.

Yoğun program

Üç gün süren kongrenin ilk gününde Çocuk Kardiyoloji, Çocuk Göğüs Hastalıkları ve Radyoloji, Çocuk Acil ve Çocuk Cerrahi, Çocuk Enfeksiyon, Yenidoğan, Çocuk Nöroloji ve Yoğun Bakım, Çocuk Nefroloji, Çocuk Gastroenterolojisi ve Gelişimsel Pediatri konularında kurslar düzenlendi. Çocuk sağlığı alanında kronik öksürük, işeme bozukluğu, aritmiye yaklaşım, iştahsız çocuk, konvülsiyona yaklaşım, perinatal asfiksili yenidoğan gibi önemli noktaların ele alındığı ve olgu örneklerinin interaktif şekilde paylaşıldığı kurslar klasik kursların ötesinde konunun multidisipliner uzmanları ile birlikte yuvarlak masa şeklinde planlanarak gerçekleşti. Kurs sonrası düzenlenen sosyal programda ise bu yıl ki kongrenin temasından yola çıkarak “Balçova Terapi Ormanı Yürüyüşü” etkinliği yapıldı. İkinci gün ise 21 ana başlık altında 72 konuyla ilgili oturumların düzenlendiği kongrenin açılışı gerçekleşti. Açılışta Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın’ın yönetiminde özel bir gösteri de düzenlendi. Açılış konferansının konuşmacısı önceki Sağlık Bakanı, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Recep Akdağ olurken ikinci gün ve son gün gerçekleşen oturumların ardından kapanış oturumu ile kongre sona erdi.

‘’Türkiye sağlıkta dönüşümde örnek ülke’’

Programa katılan Akdağ yaptığı konuşmada Sağlık Bakanlığı döneminde Türkiye'de "Sağlıkta Dönüşüm Programı"nın başlatıldığını hatırlatarak, "Program 2002 ile 2013 yılları arasında gerçekleştirildi. Bunun devamı sonrasında da geldi ama dönüşümün en köklü adımları o yıllarda gerçekleşti. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın insan sevgisiyle yola çıktık. Vatandaşın memnuniyeti çok önemliydi. 2002 yılı başlarında vatandaşın memnuniyeti yüzde 38 civarındaki iken bu oranın yüzde 75'lere kadar ulaştı. Ülkemiz sağlıkta yaptığı başarılı dönüşümle dünyanın birçok ülkesine model oldu’ dedi. İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş da 75 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin düzenlediği uluslararası kongresinin tıp dünyası için önemli olduğunu vurguladı. Hastane başhekimi ve kongre başkanı Prof. Dr. Behzat Özkan ise hastanenin kurulumu ve tarihi gelişimi ile ilgili bilgi verdi. Sadece İzmir'e değil tüm Ege Bölgesi’ne sağlık hizmeti sunduklarını vurguladı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın ile SBÜ İzmir Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İlhan da kongrenin açılışında birer konuşma yaparken, konuşmaların ardından Prof. Dr. Özkan, Akdağ'a plaket takdim edildi.

Başarıyla tamamlandı

Üç gün süren kongreyi değerlendiren kongre başkanı Prof. Dr. Behzat Özkan, ‘’ Çocuk sağlığıyla ilgili güncel gelişmeleri masaya yatırdığımız kongre yoğun katılımıyla dikkat çekti ve başarıyla tamamlandı. "Çocuk ve Spor" mottosu ile yola çıktığımız bu sene pediatri alanında güncel gelişmeler sunuldu ve çocuk sağlığını ilgilendiren temel konular ele alınıp tartışıldı. Kongremizle birlikte doğup büyüyen 4. Çocuk Hemşireliği Sempozyumu bu yıl da nitelikli programı ile kongremizde yerini aldı. Her sene olduğu gibi bu sene de, uluslararası alanda tanınmış hocalarımızın katılımı ile zenginleşen kongremizde, konferans ve paneller, bilimsel düzeyi yüksek çalışmaların paylaşıldığı sözel ve poster sunum oturumları da yer aldı. Konularında uzman değerli hocalarımızla çocuk sağlığı alanındaki güncel bilgileri paylaşma ve tartışma fırsatı bulduğumuz kongremizin gerçekleşmesine destek olan, katkı sunan ve kongremize katılım sağlayarak değerli bilgilerini bizlerle paylaşan herkese teşekkür ederim’ diye konuştu.

BUCKON 2022 GENİŞ FOTOĞRAF ARŞİVİ İÇİN TIKLAYINIZ.

• buckon__MG_5278.jpg
  • buckon__MG_5125.jpg