İZMİR ÇOCUK ERGEN VE AİLE PSİKOSOSYAL DESTEK HATTI
11 Mayıs 2020

COVİD-19 pandemisi tüm dünya ile beraber ülkemizi de etkilemektedir. Günlük yaşam rutinlerimizi tamamen değişti. Kontrol edemediğimiz, belirsizliklerin ne kadar süreceğini ön göremediğimiz bir süreç içerisindeyiz. Ailelerimizin iş ve ev yaşamı, çocuklarımız ve gençlerimizin eğitim düzeni, sosyal yaşamı köklü değişikliklere uğradı. Hastalık geçirme veya bulaştırma ile ilgili çeşitli kaygıların yanısıra üzücü deneyimler de yaşadık. Yaşlılarımızdan ve hatta ailelerimizden ayrı kalma zorunluluğu doğdu. Hastanelere gitmekte ayrı bir stres kaynağı oldu.

COVİD-19 Pandemi döneminde 0-18 yaş grubu çocuk, ergen ve ebeveynlerinin danışmanlık ve psikososyal destek ihtiyaçlarını karşılayabilmek için özel bir destek hattı hizmete girdi. SBÜ İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından oluşturulan destek hattı hafta içi 08.30-17.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Halkımızın 0 232 411 63 64 numaralı telefonu arayarak ulaşılabilecekleri destek hattında İzmir’li vatandaşlarımız konusunda uzman danışmanlar tarafından karşılanıyor. Danışmanlar çocuk, ergen ve ailelerine; değişen yaşam rutinleri, pandemi sürecine dair belirsizlik, sosyal mesafelendirme ya da karantinanın yarattığı yalnızlık hissi, geleceğe yönelik umutsuzluk, korku, endişe, çaresizlik, sevdiklerinin sağlığı konusunda yoğun kaygı, eski alışkanlıklara özlem, konsantre olamama, hatırlamakta güçlük çekme, yalnızca olumsuz düşüncelere odaklanma ve benzeri pek çok konuda destek veriyor.

Yapılacak telefon görüşmeleri sonucunda eğer gerekli ise isteyen danışanlara Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanları tarafından online görüntülü görüşme olanağı da sağlanıyor.