14 Mart Tıp Bayramı töreni ve Görüntüleme Merkezi açılışı yapıldı.
14 Mart 2024

14 Mart Tıp Bayramı münasebeti ile hastanemiz Dr. Behçet Uz Seminer Salonu’nda bir tören düzenlendi. Törenin açılışında konuşan Başhekimimiz Prof. Dr. Behzat Özkan, gece gündüz demeden, canla başla durmaksızın halkımızın ve çocuklarımızın sağlığı için çalışan tüm doktor ve sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını kutladı ve sözlerine şöyle devam etti; “Hipokrat diyor ki  “tıp bir sanattır”, bu sanatın içine sevgi ve empatiyi koyan ise hekimdir. Gerçekten de zor bir sanattır doktor olmak. Çünkü insanların en zor anlarında, en sıkıntılı zamanlarında bizler yanlarındayız. Hastalarımız için her şeyimizle mücadele edeniz. Büyük bir sorumluluktur doktor olmak. Derin bilgi, engin tecrübe, sonsuz sabır, büyük bir insan sevgisi, yüce bir vicdan gerektirir. Çünkü yapacağımız küçücük bir hata dönüşü olmayan yollara çıkar maalesef. Bizlere düşen her türlü şart altında elimizden gelenin en iyisini yaparak doktorluk adına mesleğimizi en yüksek şekilde icra etmek ve milletimiz için, çocuklarımız için, geleceğimiz için iyi işleyen bir sağlık sistemi içinde insanlara umut olmaktır. Bu düşüncelerle sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye ulaştırılmasına, sağlıklı ve mutlu bir geleceğin inşasına katkı sağlayan değerli hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı bir kez daha tebrik ediyor, başarılar diliyorum,” dedi.

Açılış konuşmasının ardından hastanemiz İletişim ve Tanıtım Birimi tarafından hazırlanan “Bir Çocuk Gözüyle Doktor” isimli video gösterimi ve Araştırmacı, Çevirmen ve Tarihçi yazar Sayın İlhan Pınar’ın “İzmir’de Sağlık ve Dr. Behçet Uz’’ temalı söyleşini ile devam eden program, MR merkezinin kurulmasına destek veren misafirlerimize ve meslekte 30 yılını dolduran hekimlerimize plaket verilmesi ile sona erdi.

Dr. Behçet Uz Seminer Salonu’nda yapılan törenin ardından yeni cihaz ve ekipmanları ile hizmete başlayan “Doç. Dr. İsmail Hakkı Kalyoncu MR Görüntüleme Merkezi” ve Tomografi Ünitemizin açılışı yapıldı.  Açılışa MR merkezimize ismi verilen merhum Doç. Dr. İsmail Hakkı Kalyoncu’ nun kızı ve aynı zamanda kuruluşuna destek sağlayan Merve Kalyoncu, Ege Üniversitesi Hidroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, merkezin kurulmasına katkı sağlayan Sn. Özkan Özsırma, Sn. Sezai Nüzhet Noyan ve çalışanlarımız katıldı. MR Görüntüleme Merkezimizin kurulmasına ayrıca, Sn. İlhan Pınar, Sn. Mustafa Genç, Sn. Fırat Ulusu ve Sn. Fırat Ülkü’ de katkı sağladı.

• .