2. Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifika Programı yapılan açılış töreni ile başladı.
02 Ekim 2023

Yenidoğan Yoğun Bakım’larda çalışan veya çalıştırılması planlanan hemşire, hemşire yetkisi almış ebeler ve sağlık memurlarına yönelik olarak düzenlenen eğitim programının açılışında konuşan Başhekimimiz Prof. Dr. Behzat Özkan sözlerine programı düzenleyen Neonatoloji Kliniği, Eğitim Birimimiz ve katkı sağlayan eğitici ekibimize teşekkür ederek başladı. İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi olarak çocuk sağlığı alanında sunulan her türlü katkıda ülke çapında her zaman bir adım önde olma gayretiyle çalıştıklarını belirten Özkan; “ Kökü mazide olan, 1947 yılında açılan hastanemizin 76 yıllık serüveninde tek konuştuğumuz şey çocuk sağlığı ve hastalıkları olmuştur. Hastanemizin açıldığı yıllarda her 4-5 yenidoğan bebekten 1’ i ölürken, günümüzde teknolojinin gelişmesi, son dönemde sağlığa aktarılan yatırımların üst seviyelere çıkması ve en önemlisi de sıkı bir eğitim, devamlı ölçme değerlendirme ve çocuk sağlığı bakım hizmetlerinin gelişmesi ile binde 9’lara inmiştir. Gayretimiz verdiğimiz kaliteli hizmet ve eğitimlerle bunu daha da azaltma yönündedir. Şu anda kursiyerlerimiz için alanında yetkin hocalarımız ve eğitimcilerimizle yaptığımız Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifika Programı gibi programlar tamamen bunun içindir. Her şey ülkemizin geleceği olan çocuklarımız için,” dedi ve tüm katılımcılara başarılar diledi.

Hastanemizce Neonatoloji Kliniği tarafından düzenlenen ve hem teorik hem de pratik olarak bir ay sürecek olan “2. Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifika Programı” na Ege Bölgesi’nden pek çok kursiyer katılıyor.