Çocuklarda İleri Yaşam Desteği kursu başladı.
12 Mayıs 2022

“Çocuklarda İleri Yaşam Desteği” kursu başladı.

Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği tarafından organize edilen ve hastanemizde ilk kez düzenlenen asistan hekimlere yönelik “Çocuklarda İleri Yaşam Desteği” kursu Dr. Behçet Uz Seminer Salonu’nda başladı. Kurs başkanlığını hastanemiz Çocuk Acil Tıp Uzmanı ve Acil Servis Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hurşit Apa ile hastanemiz Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı ve Çocuk Yoğun Bakım Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hasan Ağın’ın üstlendiği kursun açılışında konuşan Başhekimimiz Prof. Dr. Behzat Özkan; Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği tarafından böyle bir kursun hastanemiz içerisinde ilk kez düzenlenmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti. Özkan, bilginin bu tarz kurslar sayesinde paylaştıkça çoğaldığını, değerli hekimlerimizin eğitimlerinin ve tecrübelerinin yanında buradan edindikleri güncel bilgi ve pratiklerin çocuklarımıza daha da kaliteli ve doğru sağlık hizmeti sunmada büyük fayda sağlayacağını düşündüğünü söyledi. Kursa katılım sağlayan değerli eğitmen hocalarımıza teşekkür eden Özkan, tüm kursiyerlere başarılar diledi.

Kritik hastalığı veya yaralanması olan çocuk hastaların tanınması ve uygun şekilde stabilize edilmesi açısından gerekli bilgi ve becerilerin edinilmesini sağlamak amacı ile düzenlenen ve iki gün sürecek olan kursa 17 si hastanemizden 7 si başka hastanelerden olmak üzere toplam 24 kursiyer katılıyor.

• _MG_0343.jpg
  • _MG_0317.jpg