Çocuk Yoğun Bakım Hemşireliği kursu başladı
08 Kasım 2021

SBÜ İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen Çocuk Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı yapılan açılış töreni ile başladı.

Açılışta konuşan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Özlem Küçükçelen; hepsi üçünü seviye 24’ü Çocuk Yoğun Bakım, 58’i Yenidoğan Yoğun Bakım, 5’i Kardiyovasküler Cerrahi Yoğun Bakım ve 7 ‘si Cerrahi Yoğun Bakım olmak üzere toplamda 94 yataklı yoğun bakıma sahip bir hastane olarak bu yıl Çocuk Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’nın beşincisini düzenliyor olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Hastanemizdeki yoğun bakımlarda 157 hemşire ve ebenin çalıştığını bunların 45’inin sertifikalı olduğunu söyleyen Küçükçelen, düzenledikleri program ile sertifikalı çalışan sayımızın 50’ye çıkacağını belirtti. Kursun amacının Çocuk Yoğun Bakım hizmeti verecek hemşirelerimize bu görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yürütecek bilgi ve beceriyi kazandırmak olduğuna değinen Küçükçelen gerek hastanemiz bünyesinden, gerekse farklı diğer hastanelerden gelerek kurs programına katılan hemşirelerimize başarılar diledi.

Kursun açılışında bir konuşma yapan Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Dilek Orbatu; Çocuk Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’nı düzenlenmesinde başta Başhekimimiz Prof. Dr. Behzat Özkan olmak üzere emeği geçen tüm ekibe teşekkür etti. Yoğun bakımlarda verilen sağlık hizmetinin, sağlık hizmeti sağlayıcılar içinde en önemli alanlardan biri olduğuna değinen Orbatu, buralarda verilen hizmetin sağlığın belkemiği olduğunu, alınan bu eğitimlerle katılımcıların bilgilerine bilgi katılacağını belirterek verimli bir kurs programı olması dileklerini iletti.

Program sorumluluğunu Çocuk Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Nurseren İşler’in üstlendiği ve teorik ve pratik eğitimlerle toplam 5 hafta sürecek Çocuk Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programına 5’i hastanemizden 10’u ise diğer hastanelerden olmak üzere 15 kursiyer katılıyor.