“Dünya Otizm Farkındalık Günü” dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.
03 Nisan 2019

SBÜ İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ nde 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Tanju Çelik, idarecilerimiz, Çocuk Psikiyatri bölümü çalışanlarımız, gönüllüler, Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi Müdürü Adil Aydın, müzik öğretmeni ve öğrencilerinin katıldığı etkinlikler tüm gün sürdü. Farkındalık yaratmak adına çalışanlarımız, gönüllüler ve öğrencilerin mavi tişörtlerle katıldığı etkinlikler hastanemiz Çocuk Psikiyatri bölümü çalışanlarının hazırladığı 'Otizmin Farkındayız' video gösterimi ile başladı. Gösterimin ardından açılış konuşmasını yapan Başhekimimiz Doç. Dr. Tanju Çelik, " Otizmin yaşamın ilk yıllarında başlayan bir hastalık. Çocuğumuz göz teması kurmuyorsa, sessiz duruyorsa, iletişimi bozuksa, o zaman ‘Otistik olabilir’ diyoruz. Ailelerin bu durumda mutlaka bir hekime başvurması gerekir. Otizm tedavisi olan bir hastalık, yeter ki aile duyarlı olsun. Bizler de otizmli çocukların ve otizmin farkındayız, onlara destek olmaya çalışıyoruz" dedi.

Çocuk Psikiyatri Eğitim Sorumlumuz Doç. Dr. Fatma Sibel Durak verdiği mini konferans ile Nörogelişimsel bir bozukluk olan otizm spektrum bozukluğu hakkında bilgiler vererek, "1990'lı yıllardan sonra nadir bir hastalık olmaktan çıkan otizmin günümüzde görülme oranı yüzde 1 ile 2 buçuk arasında. Hastalığı kesin sonuca ulaştıracak ilaçlı bir çözüm yok. Çoğunlukla eğitsel tedavi yöntemleri uygulanıyor" diye konuştu.

Hastanemiz Çocuk Psikiyatri bölümünde gördüğü otizm tedavisi sonucu 5 yıl içerisinde konuşmaya başlayan bir hastamız ve ailesi de etkinliğe katıldı. Hastalığın başlangıcı, gelişimi ve tedavi süreci sonrası geldikleri durumu anlatan aile, doktorları Çocuk Psikiyatristi Uzm. Dr. Ayşe Kutlu'ya teşekkürlerini sundu.

Hastanemiz Psikologlarından ressam Lokman Önsoy' un İllustral başlıklı güne özgü resim sergisinin ardından Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu müzik topluluğu, hastane bahçesinde konser verdi. Topluluk, otizmli çocuklarla birlikte çeşitli müzik aletleri çalıp şarkılar söyledi. Verilen konsere hastanemiz çalışanları da eşlik etti.

İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi tarafından düzenlenen “Otizm Farkındalık Günü” etkinlikleri otizmli bir insanın hayatını anlatıldığı film gösterimi ardından sona erdi.

• otizm_farkındalık_001.jpg
  • otizm_farkındalık_002.jpg