Doç. Dr. Tuba Hilkay Karapınar

-Adı-Soyadı: Tuba Hilkay Karapınar

-Doğum Yılı: 1969

-Yabancı dil bilgisi: İngilizce

-Görev Yeri: Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çocuk Hematoloji-Onkoloji Kliniği

B-EĞİTİM BİLGİLERİ

-Mezun olduğu Fakülte: İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi

-Mezuniyet tarihi: 1992

-Mevcut Görevi: Çocuk Hematoloji-Onkoloji Uzmanı, Eğitim Görevlisi

-Akademik Unvan: Doç. Dr.

C-İŞ TECRÜBESİNE AİT BİLGİLER

Bugüne kadar çalıştığı kurumlar:

-TC Sağlık Bakanlığı İstanbul Şişli Etfal Hastanesi

-TC Sağlık Bakanlığı Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

-TC Sağlık Bakanlığı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi

-Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi

D- KLİNİK ARAŞTIRMALARLA İLGİLİ GENEL BİLGİLER

1- Identification of a Novel Mutation in the SEC23B Gene Associated With Congenital Dyserythropoietic Anemia Type II Through the Use of Next-generation Sequencing Panel in an Undiagnosed Case of Nonimmune Hereditary Hemolytic Anemia. Aydin Koker S, Karapinar TH, Oymak Y, Bianchi P, Fermo E, Gozmen S, Vergin C. J Pediatr  Hematol Oncol. 2018 Oct;40(7):e421-e423.

2- Evaluation of the Clinical and Laboratory Characteristics of Previously Followed-up Thalassemia Intermedia Patients to Provide Them Better Care in theFuture. Tüfekçi Ö, Atabay B, Türker M, Yilmaz Bengoa Ş, Gözmen S, Karapinar T, Ören H,İrken G (2017). J Pediatr Hematol Oncol. 39(6):440-444.

3-Juvenile Myelomonocytic Leukemia in Turkey: A Retrospective Analysis of 65 Patients.Tüfekçi Ö, Koçak Ü, Kaya Z, Yenicesu İ, Albayrak C, Albayrak D, Yılmaz Bengoa Ş, Patıroğlu T, Karakükçü M, Ünal E, Ünal İnce E, İleri T, Ertem M, Celkan T, Özdemir GN, Sarper N, Kaçar D, Yaralı N, Özbek NY, Küpesiz A, Karapınar T, VerginC, Çalışkan Ü, Tokgöz H, Sezgin Evim M, Baytan B, Güneş AM, Yılmaz Karapınar D,Karaman S, Uygun V, Karasu G, Yeşilipek MA, Koç A, Erduran E, Atabay B, Öniz H, Ören H (2017). Turk J Haematol. Feb 9.

4- HAX1 mutation positive children presenting with haemophagocytic lymphohistiocytosis.  Karapınar TH, Yılmaz Karapinar D, Oymak Y, Ay Y, Demirağ B, Aykut A, Onay H, Hazan F, Aydınok Y, Özkınay F, Vergin C (2017). Br J Haematol.  177 (4): 597-600.

5- Varicella-Zoster Virus Infections in Pediatric Malignancy Patients: A Seven-Year Analysis. Düzgöl M, Özek G, Bayram N, Oymak Y, Kara A, Demirağ B, Karapınar TH, Ay Y, Vergin C, Devrim İ (2016). Turk J Haematol. 33(4):346-348.

6- Retrospective analysis of rituximab therapy and splenectomy in childhood chronic and refractory immune thrombocytopenic purpura. Ay Y, Karapınar TH, Oymak Y, Toret E, Demirag B, Ince D, Ozcan E, Moueminoglou N, Koker S, Vergin C (2016). Blood Coagul Fibrinolysis. 27(4):431-5.

7- Management of Invasive Fungal Infections in Pediatric Acute Leukemia and the Appropriate Time for Restarting Chemotherapy. Tüfekçi Ö, Bengoa Yılmaz  Ş, Yenigürbüz   Demir F, Simsek E, Karapınar TH, Irken G, Ören H (2014). Turkish Journal of Hematology,

8- The long-term results of childhood acute lymphoblastic leukemia at two centers from Turkey: 15 years of experience with the ALL-BFM 95 protocol. Güneş A, Ören H, Baytan B, Bengoa Yılmaz Ş, Evim Sezgin M, Gözmen S, Tüfekçi Ö, Karapınar TH, İrken G (2014). Annals of Hematology, 93(10), 1677-1684.
9-The investigation of relationship between joint findings and serum angiogenic and inflammatory factor levels in severe hemophilia A patients. Karapınar TH, Karadaş N, Özek G, Tüfekçi Ö, Atabay B, Türker M, Yüksel F, Karapınar Yılmaz D, Vergin C, İrken G, Ören H (2014). Blood Coagulation&Fibrinolysis, 25(7), 703-708.
10- Multicentric plasma cell type of castleman disease in a child: difficulty in diagnosis and treatment. Karapınar TH, Tüfekçi Ö, Gözmen S, Yılmaz Ş, İrken G, Ören H (2013). Journal of Pediatric Hematology/Oncology, 35(7), 306-308.