Acil Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı başladı
02 Nisan 2019

İzmir S.B.Ü. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Acil Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı açılış toplantısı ile başladı.

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ameliyat Konferans Salonunda düzenlenen açılışa  Başhekimimiz Doç. Dr. Tanju Çelik ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Özlem Bülbül’ de katıldı.

Sertifikalı Eğitim Programının açılışında konuşan İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma İncekara Aydın; “Hastanemizde düzenlediğimiz bu kurs programı ile Acil Bakım Hemşireliğinin ülke sathında eşit ve dengeli dağılımının sağlanmasına, hizmetin kaliteli ve etkin olarak sunulmasına katkı yapma görevini yerine getiriyoruz. Programın hazırlanmasına emeği geçen herkese teşekkür ediyor, kursiyerlerimize de başarılar diliyorum” dedi.

Başhekimimiz Doç. Dr. Tanju Çelik yaptığı konuşmada; Hemşirelik mesleğinin sağlığın ana unsurlarından biri olduğuna dikkat çekerek Sağlık Bakım unsurlarında Acil Hemşireliğinin ayrı ve özel bir yeri olduğunu söyledi. Sağlık ile ilgili bilgilerin artması ile hekimlerde olduğu gibi hemşirelerinde branşlaşmaya doğru gidildiğini anlatan Çelik, “Branşlaşma ile birlikte bilgi daha da ön plana çıkıyor. Bilgiyi de çalışanlarımıza bu gibi programlarla veriyoruz. Programın iki hastanenin birlikteliği ile olmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyorum. Kursiyerlerimize de bu programdan istifade etmeleri ve meslek hayatlarında kullanmalarını tavsiye ediyorum”, dedi.

Açılışta konuşan İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim V. Op. Dr. Recep Gür Ustaoğlu hastanelerde eskiden acil hizmetlerinden tek bir odadan verildiğini, şimdi ise sarı, kırmızı, yeşil ve gözlem alanları ile daha da büyüdüğü, iş yoğunluğunun da fazlası ile arttığını belirtti.  Bilgili ve tecrübeli çalışanlar ile hizmetlerin daha kaliteli ve sağlıklı olmasının sağlandığı söyleyen Ustaoğlu, “İzmir S.B.Ü. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü ile İKÇÜ Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğünün birlikte gerçekleştirdikleri bu eğitim programı ile daha bilgili ve donanımlı hemşirelerin hastanelerinde başarılara imza atacağını düşünüyorum. Özverili çalışmalarından dolayı tüm acil hemşirelerini kutluyor bu eğitimlere katıldıkları için de teşekkür ediyorum,” dedi.

Düzenlenen sertifikalı eğitim programına katılan 20 Acil Hemşiresi üç hafta teorik, üç haftada pratik eğitim alacaklar.

• IMG_4923.jpg
  • IMG_4947.jpg