Böbrek Günü etkinlikleri düzenlendi
25 Mart 2019

Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Dr Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Nefroloji Kliniği tarafından  ‘’Dünya Böbrek Günü” etkinlikleri düzenlendi. Klinik Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Nida Temizkan Dinçel, böbreklerin hayati organlar olduğunu ve çok işi üstlendiklerini, ancak böbrekleri korumak için önce hastalık işaretlerini tanımak gerektiğini vurguladı. Dr. Dinçel, Dünya Böbrek Günü’nün tüm dünyada birçok aktivite ile kutlandığını, amacın böbrek hastalıklarını erken tanımak ama ondan önce böbrek hastalıklarından korunmak ve bu konuda halkımızı bilinçlendirmek olduğunu açıkladı.
Böbrek hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde klinik doktorlarımız hastalara ev ziyaretinde bulundu. Ziyarete katılan hocalarımızdan Doç. Dr. Ebru Bekiroğlu Yılmaz tarafından ebeveynlere böbrek hastalıkları ve korunma yolları hakkında  bilgilendirme yapıldı. Böbrek hastalıklarından korunmak için çocukluk çağında nelere dikkat edilmesi gerekli, sağlıklı bir yaşam için nelerin yapılması gerektiği hasta ve yakınlarına anlatıldı.
Her yıl değişik bir faaliyet ile farkındalığı sağlamayı amaçlayan kliniğimiz doktorları hastaneye gelemeyen annelere ev ziyaretleri ile bilgi verdiler. Uz. Dr. Fatma Devrim tarafından annelere işeme eğitimi, doğru işeme ve işeme bozukluklarının bulguları hakkında bilgi verildi.
İşeme Bozuklukları Ve Eğitimi Polikliniğimizde de Hemşire Mehtap Aydın tarafından çocuklara böbrekleri tanıtıcı boyama ve el becerisi faaliyetleri yaptırıldı. İşeme eğitimi oyuncaklar eşliğinde anlatıldı.
Kliniğimizde staj yapmakta olan Hemşirelik Okulu Öğrencimiz Hilal Pişkin tarafından hazırlanan görsel materyaller ile anlatım yapıldı. Çocuklar için eğitici basılı materyaller hazırlandı.

• b02.jpg
  • b03.jpg