Tıbbi Cihazlar Artık Daha Doğru, Daha Güvenli
12 Eylül 2018

“Tıbbi Cihazların Test, Kontrol ve Kalibrasyonu Hakkında Yönetmelik” kapsamında bu alanda çalışacak personele yönelik İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ile Cavaura arasında imzalanan protokol gereği verilmesi planlanan eğitimler İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ev sahipliğinde başladı.

Hastanelerde kullanılan tıbbi cihazların kullanımları süresince hastaların, kullanıcıların ve üçüncü şahısların sağlık ve güvenliği açısından ortaya çıkabilecek tehlikelere karşı korunmalarını sağlamak için tıbbi cihazlarda yapılması gereken test, kontrol ve kalibrasyonlar ile ilgili usul ve esaslar, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan “Tıbbi Cihazların Test, Kontrol ve Kalibrasyonu Hakkında Yönetmelik” ile düzenlenmekte. Bu düzenlemeler kapsamınsa tıbbi cihazların test, kontrol ve kalibrasyonunda çalışacak olan personele yönelik eğitimler Ege Bölgesi’ nde ilk defa, İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ev sahipliğinde başladı. Eğitimler İzmir İl Sağlık Müdürlüğü kontrolünde, Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş medikal metroloji eğitim kuruluşlarından biri olan Cavaura tarafından veriliyor. Temel teorik eğitimin yanı sıra fizyolojik sinyal izleme, solunum sistemleri, akış, ağırlık, uzunluk, elektroterapi sistemleri, elektrocerrahi sistemleri ve görüntüleme sistemlerine yönelik olarak verilen eğitimlerin başlaması sebebi ile yapılan törene İzmir Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Anıl Esen, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Tanju Çelik, hastane idarecileri, eğitici kuruluş yetkilileri ve kursiyerler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Başhekim Doç. Dr. Tanju Çelik, sağlık sunumunda güven ve doğru sonucun büyük önem arz ettiğini, tıbbi cihazların teşhis ve tedavi açısından vazgeçilmez olduğunu, doğru ve güvenilir sonuç için yapılan çalışma ve eğitimlerin, hastanemizde hizmetlerin daha iyi ve kaliteli olması amacıyla düzenli olarak uygulanan diğer eğitimler gibi çok önemli olduğunu belirtti. Açılış törenine katılan İzmir Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Anıl Esen yaptığı konuşmada, özellikle son 20 yılda teknolojinin sağlık sektöründe yoğun olarak kullanılmaya başlandığını, bakanlığımız nezdinde tıbbi cihazların güvenilirliği ve doğruluğunu sağlamak için yapılan çalışmaların artarak devam ettiğini, bu ve benzeri eğitimlerle sağlık hizmetlerinin daha da kaliteli ve güvenilir hale geldiğini belirtti.

İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ nde düzenlenen Biyomedikal Metroloji Eğitimleri, Ege Bölgesi’ndeki pek çok ilden gelen 40 kursiyerle birlikte yaklaşık bir buçuk ay sürecek.

metroloji001.jpg
metroloji002.jpg