İzmir S.B.Ü. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Ve Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi

Uz. Dr. Cansel G. KULAN

Güncelleme Tarihi: 29/08/2018

fotograf_yok.jpg

Doğum Tarihi/ Doğum yeri: 1957 /Yenice-MUĞLA

Bölümü: Nükleer Tıp

Medeni Durum:Bekar

Yabancı Dil: İngilizce

Eğitimi: Hacettepe Ü. Tıp Fakültesi 1975/1979,Ankara ve Erciyes Ü. Tıp Fakültesi 1979/1982, Kayseri.

Uzmanlık Eğitimi:Karadeniz Teknik Üniversitesi Nükleer Tıp ABD. 1993/1996, Trabzon

Çalıştığı Kurumlar:

·         Sağlık Bakanlığı Mardin Kızıltepe Sağlık Ocağı. 1982/1984

·         DSİ Genel Müdürlüğü İdari İşler Dairesi Başkanlığı Tabibi. 1984/1991 ANKARA

·         Dr. Refik Saydam Hıfz. Merkezi Başkanlığı Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji. 1991/1993 ANKARA

·         Karadeniz Teknik Üniversitesi Nükleer tıp ABD. 1993/1999 Trabzon

·         Trabzon Numune Hastanesi. 1999/2006

·         Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi 2006. İzmir

·         Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi İzmir 2007/ Halen çalışmaktayım.

Tez Çalışması

Hipertiroidili hastalarda kemik değişikliklerinin serum osteokalsin ve kemik mineral yoğunluğu ile ilişkisi.

Yayınlar ve Bildiriler(birinci isim olan)

·         Myocardiyal perfüzyon scintigraphy in a hydatid cyst of the interventricülar septum.

·         Myocardiyal perfüzyon scintigraphy in a myocardiyal bridging of coronery artery.

·         Miyokardiyal perfüzyon sintigrafisinde Talyum-201.

·         Edinilmiş immün yetmezlik sendromunda nükleer tıp.

·         Kemik sintigrafisi ile belirlenen bir yumuşak doku enfeksiyonu.

·         Atriyal fibrilasyon gelişen hastalarda tiroid fonksiyon testlerinin önemi.

·         Teknesyum-99m tetrofosmin ile yapılan egzersiz miyokard perfüzyon sintigrafisinin koroner arter hastalığı tanısındaki yeri.

·         Miyokard perfüzyon sintigrafisinde sabit defekt gösteren bir kardiyak kist hidatik olgusu.

·         Eisenmenger sendromlu bir olgu nedeniyle sağdan sola şantın first pass radyonüklid anjiografi ile gösterilmesi.

·        Bir olgu nedeniyle tiroid sintigrafisinde piramidal lobda soğuk nodül.

·        Hepatobiliyer sintigrafi ile görüntülenen bir safra sızıntısı olgusu.